"אני מנוהל", "זו עבדות מודרנית", "אני עובד אצל הלקוחות שלי", "אין לי זמן לדברים שאני באמת רוצה לעשות", "הפסדתי את הילדים שלי"… – אלה מקצת הביטויים שאספתי מתוך שיחות שאני מקיים עם עורכי דין בכל השלבים של הקריירה. זה יכול להיות שותפים ותיקים במשרדים גדולים וגם בעלי משרדים קטנים ובינוניים. אז נכון שאפשר לראות את התופעה הזו כתופעת רוחב שאופיינית לתקופה שבה אנחנו חיים וגם אפשר למצוא מקצועות חופשיים אחרים שסובלים מאותה בעיה, יחד עם זאת בעיניי, זו לא נחמה אלא תירוץ לא לעשות שינוי של ממש.
לקראת הפסח, ניסיתי לחקור ולהבין למה עורכי דין לא יוצאים לחירות וגיליתי משהו מאוד מעניין. ראשית, המון עורכי דין מאמינים שזה המצב ואין מה לעשות. זה המקצוע, כך נגזר עלינו ברגע שהחלטנו להיות עורכי דין ובוודאי אם לקחנו על עצמנו להיות עורכי דין עצמאיים. האמונה שאין מה לעשות ושאין איך לשנות את המצב לטובה גורם לניוון מחשבתי בנושא ולקבלה שזה שהיה הוא זה שיהיה.
שנית, מהפכת הטכנולוגיה שהגבירה את קצב החיים במעבר מדואר לפקס, מפקס למייל וממייל לווטסאפ בתוספת אפס סבלנות החמירה את המצב. זאת אומרת, שלא רק שאין מה לעשות בקשר לאבדן החירות אלא שגם המצב יוצא משליטה והופך קשה יותר לניהול. הרי לקוח שלא עונים לו בווטסאפ תוך שתי דקות יכעס מאוד ובוודאי אם ההודעה מסומנת בשני סימני V כחולים. בנוסף, כל אחד היום רוצה את מספר הנייד שלך ומצפה למענה טלפוני מיידי ולא משנה אם אתה בדיון, ישיבה או סתם מנסח הסכם דחוף.
שלישית, קיים בלבול מאוד גדול בין שירות טוב ללקוח לבין תגובה מידית. כאילו, שכל מה שקורה במהירות הוא בהכרח טוב יותר. איפה המחשבה, הלמידה, השקידה והיצירתיות? האם באמת עו"ד שעונה ללקוחות בזמן ארוחת הצהריים כאשר ביד אחת הטלפון ובשניה המזלג הוא עו"ד טוב יותר? בטח לא יפתיע אתכם לשמוע שבאחד הביקורים שלי במשרד כלשהו נכנסתי לשירותים הקומתיים ושמעתי עו"ד שעונה לטלפון בזמן שהוא בשירותים. אני רק יכול להניח שביד אחת הטלפון וביד השניה …… זה לא הופך אותו לטוב יותר ואת השירות למוצלח יותר.
הנחת היסוד שלי היא שאפשר גם אחרת. אפשר לצאת מעבדות מודרנית לחירות מודרנית אבל זה לא יקרה אלא אם עורך הדין עצמו יעשה דבר אחד פשוט ואני חושב שזה יפתיע אתכם.
תראו, הרבה מאוד עורכי דין אינם מתנהלים עם מטרות ברורות למשרד ולקריירה שלהם. לא נכנס כאן לנושא הגדרת המטרות ואיך עושים את זה, יחד עם זאת, אני יכול להגיד בוודאות שעורכי הדין המעטים שהציבו לעצמם מטרות ברורות הגדילו בצורה משמעותית את הסיכוי לממש אותן. יש לעניין הזה גיבוי גם במחקרים המראים שהתנהלות עם המטרות היא הרבה יותר אפקטיבית. הדבר המעניין יותר הוא שגם עורכי הדין שהגדירו לעצמם מטרות בדרך כלל לא כללו ביניהן מטרה ברורה – להיות חופשי. אם המטרה להיות חופשי איננה כלולה בין המטרות הברורות של עורך הדין, הסיכוי להיות חופשי הוא סיכוי מזערי.
החירות המודרנית שעורך הדין מחפש עבור עצמו היא עניין סובייקטיבי שעשוי להיות שונה מעורך דין לעורך דין. כל אחד והחירות שהוא מחפש. אבל כדי להיות חופשי אתם חייבים להגדיר לעצמכם מהי החירות שלכם, לסמן אותה כמטרה ולפעול באופן פרקטי עם המון נחישות, יצירתיות ותיאום ציפיות ביניכם לבין הלקוחות, המשפחה והחברים. רק כך, תוכלו להגיע לחירות שלכם.
בתוכנית Lawyers Business Class ניתן לזה תשובה הולמת בצד הגדרת מטרות אפקטיבית והאצה עסקית לכל עו"ד שמעוניין לעבור לשלב הבא של הקריירה המשפטית. אל תתנו לדברים הללו לפסוח עליכם ואל תפסחו אתם עליהם מפני שהם מפתח מאוד משמעותי להצלחה עסקית וכלכלית בצד שפיות והנאה מהעשייה היומיומית.
אני מזמין גם אותך ללחוץ על הקישור, לקבל עוד פרטים ולהצטרף אלינו למחזור הקרוב של Lawyers Business Class, הקורס היחיד בישראל לעו"ד שמבטיח לך תוצאות ומלמד תוך 5 שבועות איך להפוך את הידע המשפטי שלך לכסף ואת המשרד שלך להצלחה כלכלית. הקורס זוכה לתשבוחות רבות ובוגריו הגדירו אותו כקורס משנה חיים.
את כל הפרטים על הקורס הכל כך חשוב הזה אפשר למצוא בלחיצה כאן>>>.
*(שימו לב – מספר המקומות מוגבל)